Политика за колачиња

За оваа политика за колачиња

Оваа политика за колачиња објаснува што се колачињата и како ги користиме, видовите колачиња што ги користиме, на пример, информациите што ги собираме со користење колачиња и како се користат тие информации и како да се контролираат преференциите на колачињата. За повеќе информации за тоа како ги користиме, чуваме и чуваме безбедни вашите лични податоци, видете ја нашата Политика за приватност.

Во секое време можете да ја промените или повлечете вашата согласност од Декларацијата за колачиња на нашата веб-страница

Дознајте повеќе за тоа кои сме, како можете да контактирате со нас и како ги обработуваме личните податоци во нашата Политика за приватност.

Вашата согласност се однесува на следниве домени: pelamed.mk

Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки што се користат за зачувување мали информации. Тие се зачувани на вашиот уред кога веб-страницата е вчитана на вашиот прелистувач. Овие колачиња ни помагаат веб-страницата да функционира правилно, да ја направиме побезбедна, да обезбедиме подобро корисничко искуство и да разбереме како работи веб-страницата и да анализираме што работи и каде треба да се подобри.

Како ги користиме колачињата?

Како најголем дел од услугите на Интернет, нашата веб-страница користи колачиња од прва и трета страна за повеќе намени. Колачињата од прва страна се главно неопходни за веб-страницата да функционира на вистински начин и тие не собираат никакви ваши лични податоци.

Колачињата од трети страни што се користат на нашата веб-страница се главно за разбирање на начинот на кој работи веб-страницата, како комуницирате со нашата веб-страница, зачувување на нашите услуги безбедни, обезбедување реклами што се важни за вас и сето тоа ви обезбедува подобар и подобар корисник доживејте и помогнете во забрзување на вашите идни интеракции со нашата веб-страница.

Кои видови колачиња ги користиме?

Основно: Некои колачиња се неопходни за да можете да ја искусите целата функционалност на нашата страница. Тие ни овозможуваат да одржуваме сесии на корисници и да спречуваме какви било закани за безбедноста. Тие не собираат или складираат никакви лични информации. На пример, овие колачиња ви дозволуваат да се најавите на вашата сметка и да додавате производи во вашата корпа и да платите безбедно.

Статистика: Овие колачиња зачувуваат информации како бројот на посетители на веб-страницата, бројот на уникатни посетители, кои страници на веб-страницата се посетени, изворот на посетата, итн. Овие податоци ни помагаат да разбереме и анализираме колку добро работи веб-страницата и каде што има потреба од подобрување.

Маркетинг: Нашата веб-страница прикажува реклами. Овие колачиња се користат за персонализирање на рекламите што ви ги прикажуваме за да ви бидат значајни. Овие колачиња исто така ни помагаат да ја следиме ефикасноста на овие рекламни кампањи.

Информациите зачувани во овие колачиња може да ги користат и трети даватели на реклами за да ви прикажуваат реклами и на други веб-страници на прелистувачот.

Функционални: Овие се колачињата што помагаат на одредени несуштински функционалности на нашата веб-страница. Овие функционалности вклучуваат вградување содржина како видеа или споделување содржина на веб-страницата на платформите за социјални медиуми.

Преференции: Овие колачиња ни помагаат да ги зачуваме вашите поставки и преференциите за прелистување, како што се јазичните преференци, така што ќе имате подобро и ефикасно искуство при идните посети на веб-страницата.

Како можам да ги контролирам преференциите за колачиња?

Доколку одлучите да ги промените преференциите подоцна преку сесијата за прелистување, можете да кликнете на табулаторот „Политика за приватност и колачиња“ на вашиот екран. Ова повторно ќе го прикаже известувањето за согласност што ви овозможува да ги промените преференциите или целосно да ја повлечете вашата согласност.

Покрај ова, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за блокирање и бришење колачиња што ги користат веб-страниците. Можете да ги промените поставките на вашиот прелистувач за да ги блокирате / избришете колачињата. За да дознаете повеќе за тоа како да управувате и бришете колачиња, посетете ја wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.

mk_MKMK